Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Raptor: Η στιγμή που οι Ουκρανοί χτυπούν ρωσικό περιπολικό σκάφος με ATGM [vid]

 


Από το onalert.gr


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις ειδικών Επιχειρήσεων του Αζόφ κατάφερε να χτυπήσει αποτελεσματικά ένα ρωσικό περιπολικό σκάφος τύπου Raptor στις 21 Μαρτίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, ένα περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκαν και ρωσικά μέσα ενημέρωσης στο δίκτυο Telegram.


Οι ρωσικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το Raptor δέχθηκε επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, ωστόσο το περιπολικό σκάφος δεν βυθίστηκε, αλλά αντιθέτως αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το πεδίο επιχειρήσεων και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε σε ένα ρωσικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα.

Αυτό όμως που είναι σίγουρο, είναι το γεγονός ότι το Raptor πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις επιχειρήσεις, κάτι που συνιστά πλήρως επιτυχημένη την επίθεση των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων. Μάλιστα δημοσιεύθηκαν και πλάνα που φαίνεται πως παρουσιάζουν τη στιγμή που οι Ουκρανοί εξαπολύουν δύο αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα (ATGM) εκ των οποίων το ένα βρήκε στόχο.