Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ο κόκκινος στρατός νεκρανασταίνει τα φαντάσματα του σοβιετικού παρελθόντος

 Ο Λένιν «επιστρέφει» από τον τάφο του


Οι θηριωδίες που βίωσαν οι Πολωνοί, οι Βάλτες, οι Ρουμάνοι, οι Ουκρανοί και όσοι έπεσαν στα χέρια των μπολσεβίκων εγκληματιών, επιστρέφουν: Εκτοπίσεις, εκτελέσεις, σφαγές αμάχων, βαρβαρότητα.


Επιστρέφουν τα  σύμβολά τους δημόσια. Η Ρωσία ποτέ δεν τα απαρνήθηκε, ποτέ δεν τα αποκήρυξε. Ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για τις κομμουνιστικές θηριωδίες και τα εγκλήματα. Επιστρέφει ξανά σήμερα στον τόπο του εγκλήματος. 


 Τανκ με την Κόκκινη Σημαία στην Χερσώνα

Επιστρέφει στην πολύπαθη Ουκρανία. Τοποθετεί ξανά τα σύμβολά της. Θέλει να τα βάλει βαθιά στη γη της Ουκρανίας. Δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ουκρανικού Έθνους. Δεν ανέχεται τη σημαία που συμβολίζει την ελευθερία του Ουκρανών. 

Στο Χένιτσεσκ μια πόλη λιμάνι κατά μήκος της Αζοφικής Θάλασσας που καταλήφθηκε από τους ρώσους, ένα άγαλμα του μπολσεβίκου Βλαντίμιρ Λένιν έχει ανεγερθεί. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνουν το νέο άγαλμα του Λένιν μπροστά από το κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου. Στην οροφή του κτιρίου διακρίνεται η σοβιετική σημαία! 


Ο κόκκινος στρατός αναστήλωσε το γκρεμισμένο από το 2015 άγαλμα. Ο Λένιν «επιστρέφει» από τον τάφο του. Οι Ουκρανοί ξαναζούν το έγκλημα. Ο Γιούρι Σομπολέφσκι, Ουκρανός περιφερειακός βουλευτής της Χερσώνας, επιβεβαίωσε το νέο άγαλμα σε ανάρτησή του στο Facebook. 

"Τα Ορκ στην περιοχή της Χερσώνας συνεχίζουν τα πειράματά τους για να μετακινηθούν πίσω στον χρόνο", έγραψε ο Σομπολέφσκι, χρησιμοποιώντας έναν όρο από τα βιβλία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" για τους Ρώσους στρατιώτες.

Κόκκινες σημαίες, μνημεία από τη σοβιετική εποχή. Το κίνητρό τους είναι απολύτως διαφανές. Επιχειρούν να νεκραναστήσουν το παρελθόν. Ίσως και ένα νέο Holomodor. Αν τα καταφέρουν. 

Η Δύση θα τους το επιτρέψει;


RV