Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Δυνατές εκρήξεις στο Κίεβο μετά τη συνάντηση Γκουτέρες-Ζελένσκι



Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Σεβτσένκο, κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας - Ουκρανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέες ρωσικές επιθέσεις - Ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε δύο πυραυλικές επιθέσεις

Δυνατές εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσένκο, ανατολικά από το κέντρο του Κιέβου ακούστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram δύο επιθέσεις σε μια από τις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Κουλέμπα: Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας

Η Ουκρανία χαρακτήρισε απόψε τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο "αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας", μεσούσης της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ουκρανική πρωτεύουσα. "Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας, η Ρωσία αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο", κατήγγειλε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Πηγή


RV