Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

«Σε περίπτωση που σας διέφυγε» – Ο πόλεμος μόλις αναζωπυρώθηκε, προειδοποιεί το Politico

 


Ο πόλεμος στην Ουκρανία όχι μόνο συνεχίζεται για 64 ημέρες, αλλά ο κίνδυνος της εξάπλωσής του είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος.

Άλλο ένα διεθνές ΜΜΕ προειδοποιεί σχετικά με τον κίνδυνο κλιμάκωσης και εξάπλωσης του πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζεται για 64 ολόκληρες ημέρες.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία κινδυνεύει να μετατραπεί σε κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο, επισημαίνει το Politico.

Με τις πολιτικές στρατηγικές, τις στρατιωτικές τακτικές και τους πολεμικούς στόχους και των δύο πλευρών να αλλάζουν αυτή την εβδομάδα, η πιθανότητα μιας σύγκρουσης που θα φέρει τη Μόσχα αντιμέτωπη με το ΝΑΤΟ έγινε ξαφνικά πιο πιθανή.

Οι δηλώσεις που… μυρίζουν μπαρούτι

Οι δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας τις τελευταίες ημέρες αντικατοπτρίζουν τον αυξανόμενο κίνδυνο ενός ευρύτερου και πιο απρόβλεπτου πολέμου.

Περιελάμβαναν επίσης – για άλλη μια φορά – ελάχιστα συγκαλυμμένες ρωσικές προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους πυρηνικών αλληλοεπιθέσεων.

Αν και η απειλή αυτή αποσιωπάται από τους δυτικούς αξιωματούχους ως νταηλίκι του Κρεμλίνου, αν ληφθεί υπόψη μαζί με τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης – με τις ουκρανικές δυνάμεις να πραγματοποιούν προφανείς επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος και τη Μόσχα να εξαπολύει προφανείς επιθέσεις – προβοκάτσιες στην αποσχισθείσα «δημοκρατία» της Μολδαβίας, την Υπερδνειστερία – υπάρχει η αίσθηση ότι ο πόλεμος περνάει από μια σημαντική αλλαγή ρυθμού.

Συνέχεια εδώ


RV