Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έως 100 νεκροί την ημέρα στις ανατολικές περιοχές – Τραυματίστηκε ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ, συνεργάτης των δυνάμεων κατοχής

 


Μέχρι 100 άτομα χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας εξαιτίας του πολέμου δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως τραυματίστηκε σοβαρά ο διορισμένος από τους Ρώσους δήμαρχος της μικρής πόλης Ενερχοντάρ στη νότια Ουκρανία.

Το Ενερχοντάρ, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, κατελήφθη από ρωσικά στρατεύματα κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Η περιφερειακή πρωτεύουσα Ζαπορίζια παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

«Ο αυτοανακηρυγμένος επικεφαλής της ”λαϊκής διοίκησης” του Ενερχοντάρ Αντρέι Σέβτσικ τραυματίσθηκε από έκρηξη στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η μητέρα του», έγραψε αργά χθες το βράδυ στο Telegram η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της Ζαπορίζια.

Επρόκειτο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για μια στοχευμένη επίθεση εναντίον ενός συνεργάτη των δυνάμεων κατοχής.

Περισσότερα εδώ


RV