Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ο ρωσικός στρατός έχει χάσει το 1/3 των δυνάμεών του στην Ουκρανία – και τώρα χάνει τον πόλεμο


Του David Axe

Στις 80 και πλέον ημέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η πολεμική επιχείρηση του Πούτιν στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει το 1/3 των δυνάμεών του, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Σε αριθμούς, αυτό θα πει δεκάδες χιλιάδες νεκροί στρατιώτες, ναύτες και αεροπόροι, χιλιάδες κατεστραμμένα άρματα, δώδεκα βυθισμένα ή εξουδετερωμένα πολεμικά πλοία και άλλα σκάφη, ενώ έχουν καταρριφθεί και περισσότερα από 100 αεροσκάφη. 

Οι βαριές απώλειες συρρικνώνουν τη μαχητική ικανότητα των Ρώσων. Η Μόσχα χάνει όλο και περισσότερα από τα καλύτερα όπλα της και θάβει όλο και περισσότερους από τους άρτια εκπαιδευμένους  στρατιώτες της. Όσο περνάει ο καιρός, βασίζεται όλο και περισσότερο σε παλιό οπλικό εξοπλισμό και ανεπαρκώς εκπαιδευμένα στρατεύματα για να συντηρήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση.

Τα παρωχημένα όπλα και οι στρατιώτες δευτέρας διαλογής ανατινάζονται και σκοτώνονται –αντιστοίχως– ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι ο προηγμένος στρατιωτικός εξοπλισμός και τα πρώτης γραμμής στρατεύματα που αντικαταστάθηκαν. Μόνο τυχαίο δεν είναι που το Κρεμλίνο περιορίζει –κάθε εβδομάδα που περνά– τους πολεμικούς του στόχους. 

Συνέχεια εδώ


RV