Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Προχωρά η απομάκρυνση μαχητών από τη χαλυβουργία Azovstal -Δεν έχει εκκενωθεί το εργοστάσιο



Οπως μετέδωσε το CNN, περισσότεροι από 260 μαχητές διασώθηκαν από το πολιορκημένο εργοστάσιο Azovstal, εκ των οποίων και 53 πολύ σοβαρά τραυματισμένοι, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Μάλιαρ, το Υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η Εθνική Φρουρά και η Υπηρεσία Συνοριακής Φρουράς ξεκίνησαν επιχείρηση για τη διάσωση υπερασπιστών της Μαριούπολης που έχουν αποκλειστεί στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal.

Μαχητές του Azovstal κουβαλούν τους τραυματίες τους


Παραμένουν άλλοι αμυνόμενοι στο εργοστάσιο

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στη Νοβοαζόφσκ, ανέφεραν οι ουκρανοί επιτελείς. Άλλοι 211 μεταφέρθηκαν στο χωριό Ολενίβκα, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, και πρόκειται να επιστρέψουν σε περιοχές ελεγχόμενες από το ουκρανικό κράτος αργότερα, στο πλαίσιο ανταλλαγών κρατουμένων, διευκρίνισε η Χάνα Μάλιαρ.

«53 σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν από το Azovstal σε μια ιατρική μονάδα στο Νοβοαζόφσκ (σ.σ. στο Ντόνετσκ, το οποίο ελέγχεται από ρώσους αυτονομιστές), για ιατρική περίθαλψη», δήλωσε η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας.

Περισσότερα εδώ


RV