Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Βρετανικό ΥΠΑΜ: Η Μαριούπολη, ο κατακερματισμός των ρωσικών δυνάμεων και ο ρόλος του Καντίροφ

 


Το Υπουργείο Άμυνας (ΥΠΑΜ) του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε την καθημερινή του ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς οι μάχες συνεχίζονται και η πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης φαίνεται όλο και πιο πιθανό να πέσει ολοκληρωτικά στα χέρια της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καθυστερήσει με επιτυχία την κατάληψη της πόλης, η οποία «προκάλεσε δυσβάστακτες απώλειες προσωπικού» στις ρωσικές δυνάμεις.


Ωστόσο, η Μόσχα έχει κάνει «σημαντική χρήση βοηθητικού προσωπικού», πιθανότατα αναπτύσσοντας δυνάμεις της Τσετσενίας στη Μαριούπολη και στο Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Αυτές οι δυνάμεις πιθανότατα αποτελούνται τόσο από μεμονωμένους εθελοντές όσο και από μονάδες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες είναι συνήθως «αφιερωμένες» στη διασφάλιση της κυριαρχίας του αρχηγού της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ», αναφέρει το Βρετανικό ΥΠΑΜ.

Ο Καντίροφ πιθανότατα διατηρεί στενή προσωπική επίβλεψη της ανάπτυξης των δυνάμεών του, ενώ ο ξάδερφός του Άνταμ Ντελιμχάνοφ πιθανότατα έχει ενεργήσει ως ο Τσετσένος διοικητής πεδίου στη Μαριούπολη.

«Η μαχητική ανάπτυξη τέτοιου ανόμοιου προσωπικού καταδεικνύει τα σημαντικά προβλήματα ανεφοδιασμού των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και πιθανότατα συμβάλλει σε μια κατακερματισμένη διοίκηση που εξακολουθεί να παρεμποδίζει τις επιχειρήσεις της Ρωσίας», επισημαίνει το ΥΠΑΜ του Ηνωμένου Βασιλείου.

πηγή


RV