Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

 


Ο διαβόητος μπολσεβίκος δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός,  ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού OPEN στην Μόσχα, προστέθηκε επισήμως στην διεθνή μαύρη λίστα των προπαγανδιστών του Κρεμλίνου από το ουκρανικό Stop Fake, μέλος του The International Fact-Checking Network (IFCN).

Σύμφωνα με την ουκρανική ιστοσελίδα καταπολέμησης της ρωσικής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, ο «Έλληνας δημοσιογράφος» μετέβη στην κατεχόμενη Χερσώνα μαζί με άλλους σεσημασμένους φιλορώσους προπαγανδιστές, με σκοπό να αποτυπώσει την «φρίκη του ουκρανικού Ναζισμού» για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και να δείξει την «ειρηνική ζωή» στην επικράτεια που κατέλαβε προσωρινά η Ρωσία.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση του Stop Fake:

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης οργάνωσαν άλλη μια «περιοδεία» για τους Δυτικούς «δημοσιογράφους» που βοηθούν το Κρεμλίνο στην εξάπλωση της ρωσικής προπαγάνδας σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί, που προσποιούνται ότι είναι «ξένοι δημοσιογράφοι», είναι στην πραγματικότητα φιλοκρεμλινικοί μπλόγκερς, βασικό καθήκον των οποίων είναι η δικαιολόγηση των εγκλημάτων του Κρεμλίνου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγαπημένος δημοσιογράφος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα συστήνεται στο ρωσικό κοινό ως «Αφανάσι» και όχι ως «Αθανάσιος».

πηγή


RV