Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Κύπρος: Το ρώσικο χρήμα εγκαταλείπει το «Λεμέσογκραντ»

 


Πώς ένας μακρινός πόλεμος αναγκάζει μια κυπριακό πόλη να επαναπροσδιορίσει την φιλορωσική της ταυτότητα - Άρθρο του Politico για τη Λεμεσό

Περισσότεροι από ένας στους πέντε κατοίκους στη Λεμεσό είναι Ρώσοι. Τώρα πολλοί από αυτούς σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Κύπρο ενώ η βιομηχανία της πόλης δοκιμάζεται από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους Ρώσους από την Ε.Ε. Υπάρχει ξαφνικά μια ρωσοφοβία στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Πίνοντας καφέ σε ένα παραθαλάσσιο καφέ, ο Αλεξέι Βολομπόεβ έκανε scroll down σε μια ομαδική συνομιλία στο Telegram, υπό τον τίτλο: «Οικονομική βοήθεια στην Κύπρο».«Αυτή είναι τώρα η ρωσική τράπεζα της Κύπρου», δήλωσε χαμογελώντας ο Ρώσος επιχειρηματίας.

Η ομάδα, η οποία απαριθμεί ήδη περίπου 1.600 μέλη, χρησιμεύει ως «μαύρη αγορά» για την ανταλλαγή ρουβλίων και ευρώ - μια συναλλαγή που είναι τώρα όλο και πιο δύσκολη μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Και δεν είναι μόνο η Ε.Ε που έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά και ο Κρεμλίνο έχει επιβάλει τους δικούς του περιορισμούς στις συναλλαγές με ξένες τράπεζες.

Συνέχεια εδώ


RV