Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

 




Του Παν. Μαρίνη


Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ της Ρωσσίας εγεννήθη στην Μεγάλη Ευρασιατική στέπα. Πρόκειται διά Καυκασιανούς με αρχαίες προϊστορικές επιμιξίες με τούς Μογγολοειδείς, απόδειξις των οποίων είναι η παραμένουσα ενσωματωμένη πλέον «Μογγολική συνιστώσα», που είναι τα υπερυψωμένα ζυγωματικά οστά του προσώπου. Οι ανθρωπολόγοι έχουν δώσει σε αυτόν τον πληθυσμό το όνομα «Ανατολικοευρωπαίοι», καθώς  ο πληθυσμός αυτός προχωρώντας πέρασε τα Ουράλια και έφθασε εκεί που τόν βλέπομε σήμερα.

Μάλιστα ετονώθη η παλαιά μογγολική κληρονομιά τον Μεσαίωνα από την κατάκτησιν των περιοχών τού εν λόγω πληθυσμού από την Μογγολική «Χρυσή ορδή». Αξιόλογη λεπτομέρεια: αυτή κινουμένη προς την Δυτικήν Ευρώπην κατά πρώτον κατέλαβε και επυρπόλησε το Κίεβον και κατόπιν επολιόρκησε την Βιέννην. Όμως από εκεί υπεχώρησε, όχι διότι  ηττήθη  από τους Ευρωπαίους αλλά λόγω της εσωτερικής καταστάσεως στην Μογγολικήν Αυτοκρατορίαν.

Ως εννοούμε, ο πληθυσμός αυτός ανήκει ψυχικώς και νοητικώς στην Μεγάλη Ευρασιατική στέπα, στην κουλτούρα των Νομάδων, και η ιδία η πολιτισμένη γεωργική ζωή του είναι ξένη!  

Βεβαίως στην έκτασιν της νυν Ρωσσίας εγκατεστάθησαν και άλλοι πληθυσμοί, όπως Σκανδιναυοί, οι οποίοι εκινούντο διά των ποταμών και είναι αυτοί που απετέλεσαν αργότερα την ρωσσική ηγέτιδα τάξιν. Διά τούτο βλέπομε την ρωσσική αριστοκρατία της προ του 1917 εποχής να έχη Νορδικά χαρακτηριστικά!

——

Όταν η Ρωσσία ωργανώθη πλέον εις κρατικήν οντότητα, οι ηγεμόνες της ηθέλησαν να την οδηγήσουν προς την Ευρώπην, προς τον Ευρωπαϊκόν Πολιτισμός και ο Μέγας Πέτρος ίδρυσε την Αγίαν Πετρούπολιν και μετέφερε εκεί την πρωτεύουσαν τού κράτους ως μία θύρα προς την Ευρώπην. Με τις προσπάθειες και της Μεγάλης Αικατερίνης εδημιουργήθη μία εξευρωπαϊσμένη ανωτέρα τάξις η οποία εισήγαγε την αρχιτεκτονικήν, την μουσικήν και όλα τα άλλα πολιτιστικά ευρωπαϊκά στοιχεία! Είπε ο κ. υπουργός των Εξωτερικών ότι σέβεται την Ρωσσία του Τσαϊκόφσκυ. Ατυχώς ο Τσαϊκόφσκυ δέν είναι ακριβώς η Ρωσσία, ο κλασσικός χορός, το μπαλέττο, εισήχθη στην Ρωσσίαν από την Μεγάλη Αικατερίνη μαζί με τους άλλους νεωτερισμούς της π.χ. εισήγαγε την ιταλική όπερα προσκαλώντας στην Ρωσσία τον Τζιοβάνι Παϊζέλο! Ο πληθυσμός δέν ενθουσιάσθηκε, ούτε εξετίμησες αυτές τις προσπάθειες της Μεγάλης Αικατερίνης, την οποίαν έως σήμερα αποκαλεί: «η Γερμανίδα»! Αργότερα το Κομμουνιστικόν καθεστώς εσυνέχισε εις πολλά θέματα αυτήν την στροφήν προς την Δύσιν, παρά την μεταφοράν της πρωτευούσης στην Μόσχαν. Μετακομμουνιστικώς ο Γιέτσιν προσεπάθησε να εγκαθιδρύση μία καθαρώς Δυτικήν πολιτείαν.  

Παρά ταύτα, η εξευρωπαϊσμένη μερίς του πληθυσμού ήτο παντοτε και παραμένει και σήμερον μία μικρά μειονότης!

Η κοινωνική αναταραχή και η οικονομική αστάθεια αυτής της μετακομμουνιστικής εποχής εδημιούργησαν μία ψυχικήν αντίδρασιν στον πληθυσμόν και το 2000 με την άνοδον Πούτιν αυτή η ψυχική αλλαγή εξεφράσθη επισήμως. Απερρίφθη το Δυτικόν ένδυμα και ο πληθυσμός ενεφανίσθη με το Ευρασιατικόν του εσωφόριον! Το καθεστώς Πούτιν απέστρεψε το πρόσωπόν του από την Δύσιν και από το εκδυτικισμένον τσαρικόν καθεστώς και κατεσκεύασε ένα νέον αφήγημα: Θεμέλιον του κράτους είναι ο “Μέγας Πατριωτικός πόλεμος” κατά τον οποίον ο Ρώσσος με τις ιδικές του δυνάμεις (σβήνεται και ότι υπήρχον και άλλοι εμπόλεμοι και ότι τις δυνάμεις του τις οφείλει στην καταλήστευσιν των ΗΠΑ με το Lend-Lease) κατενίκησε τον Φασισμόν (εις αυτό το αφήγημα η λέξις Φασισμός σημαίνει ο Δυτικός Πολιτισμός γενικώς) χάρις στην εμπνευσμένην ηγεσίαν του Στάλιν! 

Συγχρόνως, το κράτος ωργανώθη εις καθεστώς ολοκληρωτικόν, μίμησιν του Σοβιετικού τοιούτου, και την πραγματικήν εξουσίαν ανέλαβε η μυστική υπηρεσία, η Τσέκα-KGB, της οποίας Αστυνόμος υπήρξε ο Πούτιν! Το κράτος έλαβε χαρακτηριστικά μογγολικής ορδής, όμως χωρίς τον κώδικα τιμής των Μογγόλων! Η Τσέκα-KGB έλαβε και πάλιν την άδειαν του θανατώνειν εξωδικαστικώς! Ποίος είναι ο Πούτιν και ποία η θέσις του; Τίθεται συχνά το ερώτημα: είναι ο Πούτιν Κομμουνιστής; Όχι, δέν είναι! Ο Πούτιν δέν είναι ιδεολόγος, κάθε ιδεολογία τού είναι ξένη! Ο Πούτιν είναι ο αρχηγός αυτής της μογγολικής ορδής και ούτω φαντάζεται τον εαυτόν του και αναλόγως υβρίζει, εκβιάζει και απειλεί! Στερείται παντελώς ηθικών αρχών και απλώς εις έκαστον ακροατήριον λέγει αυτό που οι ακροαταί θέλουν να ακούσουν! Κινητήρ των πράξεών του είναι δύο τινά: πρώτον, ο πολυτελής και τρυφηλός ιδιωτικός του βίος και δεύτερον, να μείνη στην ιστορίαν ως Κοσμοκράτωρ! Είναι υπερφίαλον όραμα; Όχι, διόλου, ολίγον του λείπει, πόσος είναι ο δρόμος ως τις πύλες της Βιέννης; Ούτω, με άφθονον χρήμα προωθεί την θέσιν του εξαγοράζοντας διανοουμένους, δημοσιογράφους και εφημερίδες, πολιτικούς, κινήσεις και κόμματα, αριστερά και δεξιά, ώστε να τόν εμφανίζουν ως σωτήρα του Δυτικού Πολιτισμού ενώ είναι απλώς ένας από τους εχθρούς του, ο κλασσικός Εξωτερικός Βάρβαρος, ο Νομάς της στέπας, κατά τους όρους της Φιλοσοφίας της Ιστορίας!


RV