Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Σαράντα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου

 

Τα πτώματα 44 αμάχων βρέθηκαν σήμερα στα συντρίμμια ενός κτιρίου που καταστράφηκε τον Μάρτιο στο Ιζιούμ, μια πόλη υπό ρωσικό έλεγχο στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

«Σαράντα τέσσερα πτώματα αμάχων βρέθηκαν στο Ιζιούμ (…) στα συντρίμμια ενός πενταόροφου κτιρίου, που καταστράφηκε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου» από τη Ρωσία, ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεγκ Σινεγκοούμποβ.

Ο ίδιος εξήγησε, όπως μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ, ότι οι κάτοικοι της πόλης απομακρύνουν τα συντρίμμια, «όταν δεν υπάρχουν βομβαρδισμοί» κι ενώ η περιοχή αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών.

Ο κυβερνήτης του Χαρκόβου δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες οι σοροί εντοπίστηκαν, ούτε από ποιον, με την πόλη Ιζιούμ και τα περίχωρά της να έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία πήραν τον έλεγχο της την 1η Απριλίου, έπειτα από εβδομάδες εχθροπραξιών.

Από την πλευρά της, η εισαγγελία της περιφέρειας του Χαρκόβου ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για «παραβίαση του δικαίου του πολέμου και προμελετημένες δολοφονίες», συμπληρώνοντας πως 14 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί.

«Σύμφωνα με την έρευνα, το διάστημα μεταξύ 7ης-10ης Μαρτίου του 2022 ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε συστηματικά την πόλη Ιζιούμ», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου της ουκρανικής εισαγγελίας.

πηγή


RV