Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Εγχειρίδιο εισβολέα: Οδηγίες στους Ρώσους στρατιώτες να μη μιλάνε για “πόλεμο”, να πυροβολούν αμάχους και κατοικίδια



 Έντυπα με οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονταιστους πολίτες τα ρωσικά στρατεύματα στις περιοχές που καταλαμβάνουν στην Ουκρανία, αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα The Mirror, επικαλούμενη ουκρανικές πηγές που έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του εν λόγω “εγχειριδίου”.

Τα στρατεύματα του Πούτιν λαμβάνουν σαφείς οδηγίες πως έχουν το “πράσινο φως” να σκοτώνουν αμάχους τους οποίους χαρακτηρίζουν “πλιατσικολόγους” ακόμη και κατοικίδια. Θεωρούνται “νόμιμοι στόχοι”.

Ωστόσο, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν επίσης λάβει εντολή να αποφεύγουν τη χρήση εκφράσεων όπως «σκοτώθηκαν, εκκαθαρίστηκαν [και] πυροβολήθηκαν» όταν μιλούν με ντόπιους, σύμφωνα με το «εγχειρίδιο του εισβολέα» που φέρεται να κατασχέθηκε από τα Ουκρανικά στρατεύματα.

Το ζοφερό εγχειρίδιο συνεχίζει εξηγώντας ότι τέτοιες περιγραφές έχουν «αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους της περιοχής» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Τα στρατεύματα φέρεται να έλαβαν οδηγίες να λένε “το πρόβλημα έχει λυθεί” εάν σκοτώσουν έναν κάτοικο που πιστεύουν ότι είναι πλιατσικολόγος ή μέλος της “εδαφικής άμυνας” της Ουκρανίας.

Ο φάκελος, ο οποίος περιήλθε στα χέρια της Ουκρανίας, υποδηλώνει επίσης ότι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται όπως παραπάνω, καθώς και «σκυλιά του σπιτιού», είναι νόμιμοι στόχοι που πρέπει να πυροβοληθούν.

Αν σε ρωτήσουν οι ντόπιοι “τι κάνεις εδώ;”  θα πρέπει να απαντήσεις: «Είμαστε σε μια ανθρωπιστική αποστολή. Φέραμε τρόφιμα επειδή οι αρχές σας σε παράτησαν.

«Πού είναι η διοίκηση σας; Πού είναι η αστυνομία;»

Οι Ρώσοι θα πρέπει να αποφεύγουν να αναφέρουν στους ντόπιους ότι έχουν βομβαρδίσει τις κοινότητές τους.

Αναφέρει το εγχειρίδιο: «Μην εξηγείτε ότι οι άνθρωποι στο Ντονμπάς βομβαρδίζονται – οι ντόπιοι δεν το παίρνουν καλά, δεν το καταλαβαίνουν».

Οι Ρώσοι στρατιώτες ενημερώνονται ότι : «Απαντώντας με ερώτηση σε ερώτηση, περνάτε την μπάλα στο άτομο με το οποίο μιλάτε και κάνετε αυτό το άτομο να απαντήσει».

Αν ερωτηθούν από φοβισμένους Ουκρανούς: «Γιατί κουβαλάτε όπλα; Φοβόμαστε…» το εγχειρίδιο του ρωσικού στρατού λέει ότι πρέπει να απαντήσουν: «Μη φοβάστε. Αντικαθιστούμε προσωρινά την αστυνομία σας γιατί τράπηκαν σε φυγή. Υπάρχουν πλιατσικολόγοι και εγκληματίες που ελευθερώθηκαν από τον Ζελένσκι».

Περισσότερα εδώ


RV