Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ρωσία – CNN: Έτσι φεύγει μέσω Κριμαίας το κλεμμένο Ουκρανικό σιτάρι

 


Η κλοπή ουκρανικών σιτηρών από τη Ρωσία φαίνεται να εντείνεται καθώς συνεχίζει τον πόλεμο στη χώρα, σύμφωνα με νέες δορυφορικές φωτογραφίες από το λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ το CNN.

Στις δορυφορικές εικόνες της Maxar που δημοσιεύει το CNN, φαίνονται δύο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία Ρωσίας να ελλιμενίζονται και να φορτώνουν αυτό που πιστεύεται ότι είναι κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «κλέβει σταδιακά» ουκρανικά προϊόντα διατροφής και προσπαθεί να τα πουλήσει.


Οι νέες εικόνες από τη Maxar Technologies, με ημερομηνία 19 και 21 Μαΐου, δείχνουν τα πλοία — το Matros Pozynich και το Matros Koshka — ελλιμενισμένα δίπλα σε κάτι που φαίνεται να είναι σιλό σιτηρών. Και τα δύο πλοία έχουν πλέον εγκαταλείψει το λιμάνι, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων MarineTraffic.com, με το Matros Pozynich να διασχίζει το Αιγαίο Πέλαγος και να φέρεται πως έχει βάλει ρότα για Βηρυτό και το Matros Koshka βρίσκεται ακόμα στη Μαύρη Θάλασσα.
Περισσότερα εδώ

RV