Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

«Βαριά» απώλεια για τη Ρωσία: Ουκρανικό MiG-29 κατέρριψε το προηγμένο ρωσικό μαχητικό Su-35

 


Από το onalert.gr

Η Πολεμική Αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου, ότι ένα MiG-29 κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 πάνω από την Χερσώνα.

«Σήμερα, 27 Μαΐου, περίπου στις 2 μ.μ,  μαχητικό MiG-29 κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό Su-35 στον ουρανό πάνω από την Χερσώνα, το οποίο κυνηγούσε ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη», γράφει η ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό μαχητικό «κυνηγούσε» ένα ουκρανικό Su-25, εως ότου έγινε στόχος από το άλλο αεροσκάφος της ουκρανικής αεροπορίας.

Δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση ποια είναι η τύχη του πιλότου του ρωσικού μαχητικού.

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων 4++ γενιάς τύπου Su-35 Flanker-E είναι ένα από τα πιο προηγμένα, αναβαθμισμένα και σύγχρονα επιχειρησιακά μαχητικά αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σε αντίθεση με τα ουκρανικά MiG-29, που χρονολογούνται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία χάνει ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά της στην Ουκρανία. Το τελευταίο ρωσικό Su-35 που χτυπήθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στις αρχές Απριλίου έπεσε στο Ιζιούμ και αμέσως περισυλλέχθηκε και στάλθηκε για ανάλυση στους δυτικούς συμμάχους.

Ένα τέτοιο αεροσκάφος κοστίζει για την Μόσχα τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια. Όπως είναι προφανές, η κατάρριψη ενός Su-35 αποτελεί σημαντική στρατηγική απώλεια για τις ρωσικές δυνάμεις.

Νωρίτερα σήμερα, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι «ο εχθρός συνεχίζει να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της περιοχής Χερσώνας».

Επίσης, η περιοχή της Χερσώνας δέχεται επίθεση αυξημένης ισχύος, αφού όπως υποστηρίζει η Ουκρανία, η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει μια τρίτη γραμμή άμυνας στην περιοχή και στην κατεχόμενη Ζαπορίζια.

Πηγή

RV