Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Οι Γάλλοι της Ντασό αθετούν την υπόσχεση έργων 30 εκατ. στην Τανάγρα για τα Rafale

 


Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας φέρεται να είναι έξαλλη με την αλαζονική στάση που επιδεικνύει η Dassault Group για τα Rafale

«Μην τον είδατε τον Παναγή». Έτσι και η Γαλλική Dassault, αφού εξασφάλισε 3,5 δις για αεροπλάνα (Rafale) και όπλα, χωρίς να επιστρέψει δεκάρα τσακιστή ως ελληνική προστιθέμενη αξία, τώρα σνομπάρει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και δεν έρχεται να συζητήσει για τα έργα υποδομής που είναι υποχρεωμένη να φτιάξει στην Τανάγρα και τα οποία δεν ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Σχετικό σινιάλο απέστειλε εγγράφως από το Παρίσι η Dassault προς το ΓΕΑ την περασμένη Παρασκευή ξεκόβοντας κάθε περίπτωση να αναλάβει την υποχρέωση κατασκευής των έργων υποδομής της Τανάγρας για την υποδοχή και υποστήριξη των Rafale. Πρακτικά σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να τα κατασκευάσει η ίδια η Αεροπορία με δικό της κόστος.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας φέρεται να είναι έξαλλη με την αλαζονική στάση που επιδεικνύει η Dassault Group μετά την υπογραφή των δυο διαδοχικών συμβάσεων για τα 18+6 Rafale αρνούμενη κάθε συζήτηση για συνεργασία με ελληνικές εταιρίες ακόμη και με εκείνες που είχε συνεργασία στα προηγούμενα προγράμματα των Μιράζ! Τα ανώτατα στελέχη της Dassault προφασίζονται άνωθεν εντολή της ελληνικής κυβέρνησης που τους απαγορεύει -όπως ισχυρίζονται- κάθε εμπλοκή και συνεργασία με ελληνικές εταιρίες στο πρόγραμμα των Rafale, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει μετά βδελυγμίας.

Το ποτήρι της οργής της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ως προς την συμπεριφορά της Dassault, έχει ξεχειλίσει, κάτι που εισπράττει καθημερινά η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Περισσότερα εδώ