Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Το ΝΑΤΟ ενισχύεται με 300.000 στρατιώτες στα ανατολικά – «Άμεση απειλή η Ρωσία»

 


Η Ρωσία αναμένεται να χαρακτηριστεί «άμεση απειλή» για το ΝΑΤΟ στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής (28-30 Ιουνίου), λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με τη Συμμαχία να αναμένεται να αυξήσει τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας στα ανατολικά της Συμμαχίας με 300.000 στρατιώτες.

Όπως δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα Δευτέρα (27.6.2022) στις Βρυξέλλες, θα υιοθετηθεί το νέο «Στρατηγικό Δόγμα» του ΝΑΤΟ, θα αποφασιστεί μια θεμελιώδης αλλαγή στην αποτροπή και την άμυνα της Συμμαχίας και θα συνεχιστεί η υποστήριξη στην Ουκρανία, τώρα και στο μέλλον, αφού η Ρωσία αποτελεί «άμεση απειλή».

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη (28-30 Ιουνίου) θα είναι «μεταμορφωτική» και θα λάβει πολλές σημαντικές αποφάσεις, σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ. «Το νέο στρατηγικό Δόγμα θα μας καθοδηγήσει σε μια εποχή στρατηγικού ανταγωνισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας και πρόσθεσε πως τα μέλη της αναμένεται να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια τους.

περισσότερα εδώ