Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Τρομακτική πρόβλεψη Στόλτενμπεργκ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία ίσως διαρκέσει χρόνια

 


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του ΓΓ του NATO σχετικά με την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία. "Θα μπορούσε να πάρει χρόνια", τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η Συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ίσως και να διαρκέσει «χρόνια», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag και δημοσιεύεται στο φύλλο της που κυκλοφορεί, προσθέτοντας ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ στην κυριακάτικη έκδοση της Bild όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε ο Νορβηγός.

Συνέχεια εδώ