Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Νέα επίθεση από τουρκικά ΜΜΕ: «θα φτάσουμε την Ελλάδα στην Αδριατική»

 


Τη σκυτάλη των «πολεμικών» δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίρνουν για μία ακόμα φορά τα τουρκικά ΜΜΕ. Σειρά αναλύσεων, άρθρων και ρεπορτάζ αναφέρονται καθημερινά στην ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ σημειώνεται και ο ρόλος των ΗΠΑ.

Ενόχληση από τις δηλώσεις Μενέντεζ

Η εφημερίδα Ακσάμ αναφέρεται στη συνέντευξη του αμερικανού γερουσιαστή και προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, σημειώνοντας την «παραδοχή» του ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ουδέτερες, καθώς αν ήταν δεν θα υπέγραφαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα. 

 

Η Μιλιέτ αναπαράγει τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, με έμφαση στην έκφραση του «εμείς ακούμε το λόγο αυτού που είναι άντρας» καθώς στο ότι χαρακτήρισε ψέματα τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη «μάχη» της επίθεσης των ΜΜΕ επιστρατεύοναι και απόστρατοι στρατιωτικοί όπως ο στρατηγός ε.α. Μπεγιαζίτ Καρατάς, που δηλώνει ότι «θα φτάσουμε την Ελλάδα στην Αδριατική»

Στο CNNTürk μιλάει ο Αχμέτ Οζάλ – γιος του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ – ο οποίος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Άγκυρα έχει δικαίωμα να επέμβει στα νησιά που είναι εξοπλισμένα και πρέπει να υπερασπιστεί το δίκαιο της μέχρι το τέλος. Σύμφωνα με τον Οζάλ οι τούρκοι κομάντος μπορούν να πάνε και να πάρουν τα νησιά ακόμα και κολυμπώντας.

Περισσότερα εδώ