Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Απετράπη ρωσική απόπειρα κατασκοπείας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης

 


Απόπειρα Ρώσου πράκτορα να παρεισφρήσει στο εδρεύων στη Χάγη Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), παριστάνοντας τον Βραζιλιάνο ασκούμενο, ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ολλανδίας.

Ο φερόμενος κατάσκοπος επιχείρησε να εισέλθει στην Ολλανδία τον Απρίλιο και απελάθηκε στη Βραζιλία, αφότου αναγνωρίστηκε ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Ολλανδίας (AIVD).

Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και τα ψηφιακά συστήματα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα ήταν πολύτιμη για τη Ρωσία εν μέσω των εν εξελίξει ερευνών σχετικά με τις καταγγελίες διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Εάν ο άνδρας, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Τσερκάσοφ, «κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση ως ασκούμενος στο ICC, θα μπορούσε να συγκεντρώσει πληροφορίες και να αναζητήσει -ή να στρατολογήσει- πηγές, καθώς και να αποκτήσει πρόσβαση στα ψηφιακά συστήματα του Δικαστηρίου», σύμφωνα με τις ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες.

περισσότερα εδώ