Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Τουρκία: Χάρτης διεκδικήσεων από το επίσημο κρατικό πρακτορείο!

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας, με το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, να δημοσιεύει νέο χάρτη του Αιγαίου

Με ένα ακόμη προκλητικό χάρτη το τουρκικό Πρακτορείο Anadolu υποστηρίζει τις θέσεις της Άγκυρας πως η Ελλάδα «παραβιάζει» τις διατάξεις των Συνθηκών της Λωζάννης και των Παρισίων για τα ελληνικά νησιά, που, όπως υποστηρίζει η Τουρκία, θα πρέπει να μην διαθέτουν στρατό.

Ο προπαγανδιστικός χάρτης

Στον χάρτη οι Τούρκοι έχουν εντάξει πλέον μαζί με τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Ρόδο και τη Θάσο, αλλά και πολλά ακόμα νησιά. «Το γεγονός ότι τα νησιά είναι τόσο κοντά στις ακτές της Ανατολίας είναι ο κύριος λόγος για το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών. Η απειλή που ενδέχεται να αποτελούν τα νησιά για την ασφάλεια της Τουρκίας λόγω της θέσης τους έχει ληφθεί υπόψη στις Συνθήκες» σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως εάν η Ελλάδα δεν αποσύρει το στρατό της από τα εν λόγω νησιά, η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

O Τούκος ΥΠΕΞ δεν χάνει ευκαιρία για προκλήσεις και έχει θέσει ευθέως ζήτημα αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, τα οποία είναι στρατιωτικοποιημένα. «το καθεστώς των νησιών θα συζητηθεί εάν οι Έλληνες δεν εγκαταλείψουν τις παραβιάσεις», επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

περισσότερα εδώ