Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Η Ιταλία προσφέρει στο ΠΝ τις δύο πρώτες φρεγάτες PPA (Thaon di Revel) στο ΠΝ αν επιλέξουμε την πρόταση της Fincantieri

 


Φαίνεται πως και η Fincantieri θέλει να πάρει το συμβόλαιο, αλλά και ο Ντράγκι προσφέρει κι αυτός την αμέριστη συμπαράσταση του Ιταλικού κράτους.

Η ΡΡΑ είναι μια κλάση πλοίων με 3 διαμορφώσεις, Light, Light+ & Full, με αλλαγές σε όπλα και εν μέρει σε ηλεκτρονικά. H Light είναι μια φρεγάτα με οπλισμό περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης, που όμως μπορεί να μετατραπεί σε Light+ και Full πολύ γρήγορα. Δηλαδή, η Light θα διαφέρει από τη Full κυρίως στον οπλικό φόρτο. Γιατί το κάνουν αυτό οι Ιταλοί; Διότι θα έχουν περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης με χαμηλό κόστος συντήρησης, που μπορούν να γίνουν φρεγάτες αν χρειαστεί. Είναι μια εξαιρετική ιδέα, επιπέδου Ιταλίας!

Τα δυο πρώτα πλοία της κλάσης, σε επίπεδο PPA light είναι ήδη έτοιμα, τo Thaon di Revel  βρίσκεται ήδη στη θάλασσα και σε υπηρεσία, και το Francesco Morosini να είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Λοιπόν, κυρίες και κύριοι, οι Ιταλοί μας προσφέρουν τα δυο πρώτα ΡΡΑ, και μάλιστα σε τιμές εκπληκτικές!

Το πλοίο είναι η τελευταία λέξη της ιταλικής ναυπηγικής βιομηχανίας και τεχνολογίας, η εξέλιξη της FREMM σε ένα πλοίο φθηνότερο και σε σημεία ικανότερο. H PPA είναι με λίγα λόγια το ιταλικό αντίστοιχο της FDI, με τη μόνη διαφορά πως οι Ιταλοί έφτιαξαν ένα πλοίο πανίσχυρο, ενώ οι Γάλλοι υποβάθμισαν την FDI σε έναν αντικαταστάτη της κλάσης La Fayette (να εξηγούμαστε μιλάμε για τη γαλλική έκδοση της FDI, η ελληνική είναι πολύ ισχυρότερη).

Περισσότερα εδώ