Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Φιλορώσοι κατάσκοποι δρουν στους κόλπους της Ε.Ε.: Μία “φοβερή” γυναίκα και κάμποσοι ''ακροδεξιοί'' ευρωβουλευτές

 


Ένας εμπειρογνώμονας πληροφορικής που υποκίνησε το μίσος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ένας λαμπρός ανατολίτης, μια γυναίκα που αποκαλείται «καμάρι του Νταγκεστάν» και ειδικοί σε χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα -τα προφίλ 19 ακόμη «διπλωματών» που εκδιώχθηκαν από το Βέλγιο τον Απρίλιο για κατασκοπεία, δείτε τι έκανε πραγματικά η πρεσβεία της Ρωσίας στις Βρυξέλλες…

Το εκτενές άρθρο του Euobserver καταλήγει αναφέροντας ότι:

Δεκάδες ευρωβουλευτές είναι ανοιχτά φιλορώσοι. Περίπου 36 ακροδεξιοί και μη εγγεγραμμένοι ευρωβουλευτές από κόμματα όπως το γαλλικό Rassemblement national, το Alternative für Deutschland της Γερμανίας και το Vlaams Belang του Βελγίου καταψήφισαν σθεναρά ένα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο σχετικά με το καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ για την Ουκρανία, για παράδειγμα.

Πολλοί περιθωριακοί ευρωβουλευτές πραγματοποιούν πλαστές αποστολές εκλογικής παρατήρησης στη Ρωσία και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη, σε ταξίδια που μπορούν να λειτουργήσουν ως οχήματα στρατολόγησης για υπηρεσίες κατασκοπείας.

Σε μια περίπτωση, ο Janusz Niedźwiecki, ένας Πολωνός διοργανωτής εκλογικής αποστολής που καλλιέργησε δεσμούς με Βρετανούς, Γάλλους και Πολωνούς ευρωσκεπτικιστές ευρωβουλευτές, συνελήφθη από τις πολωνικές αρχές πέρυσι και κρατείται με την κατηγορία της συνεργασίας με τις ρωσικές υπηρεσίες. Κάθε ευρωβουλευτής έχει επίσης 26.734 ευρώ το μήνα για να προσλάβει μια ομάδα βοηθών και ασκουμένων, οι οποίοι δεν χρειάζεται να είναι υπήκοοι της ΕΕ και οι οποίοι δεν ελέγχονται από τις εθνικές ή εσωτερικές υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΕ.

Σε μια δεύτερη προπολεμική έρευνα, η Tamara Volokhova, μια Ρωσίδα με γαλλική υπηκοότητα, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στις Βρυξέλλες ως σύμβουλος πολιτικής ενός Γάλλου ακροδεξιού ευρωβουλευτή, φέρεται να βοήθησε τη Ρωσία να στρατολογήσει πολιτικούς της ΕΕ.

περισσότερα εδώ