Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Τα «νταηλίκια» του Τσαβούσογλου και η αναδίπλωσή του μετά την πληρωμένη απάντηση της Μπέρμποκ

 


Τον εκνευρισμό του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσαν τα όσα είπε στην Αθήνα για τα νησιά του Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο, η ομόλογός του της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία ταξίδεψε μετά από την Ελλάδα στην Τουρκία, κατηγόρησε τη Γερμανία, λέγοντας ότι δεν διατηρεί ουδέτερη στάση στα ελληνοτουρκικά.

Δεν είναι αυτό που περιμένουμε από τη Γερμανία. Έχουμε κάποιες διαφωνίες με την Ελλάδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα για τη χώρα μας στη Γερμανία. Η επιστολή που γράψαμε στον ΟΗΕ είναι ξεκάθαρη».

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και η απάντηση της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας. Συγκεκριμένα η κυρία Μπέρμποκ, μιλώντας μετά τον τούρκο ομόλογό της είπε: «Δεν μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου με την κλιμάκωση της έντασης», είπε και τόνισε στη συνέχεια πως «έχουμε κοινά εξωτερικά όρια» και ότι τα σύνορα αυτά της ΕΕ είναι σημαντικά.

«Εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα, ως μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της χώρας αλλά και για αυτά της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά η Αναλένα Μπέρμποκ.

περισσότερα εδώ