Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η Ρωσία δεν μπορεί να σταματήσει τα πυρά από τα ουκρανικά HIMARS



Ο αντίκτυπος των HIMARS στις δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζει να γίνεται αισθητός στην Ουκρανία αφού πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ απέφευγαν τη ρωσική αεράμυνα, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Ένα βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γερασένκο, δείχνει πυραύλους της ρωσικής αεράμυνας που δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους πυραύλους HIMARS.

Ο Γερασένκο ανέφερε στο Telegram ότι οι ρωσικές «αεροπορικές άμυνες προσπαθούν ανεπιτυχώς να καταρρίψουν πυραύλους HIMARS που πετούν προς την αποθήκη πυρομαχικών στο Σκαντόβσκ».

Το Σκαντόβσκ βρίσκεται στην περιοχή της Χερσώνα στη νότια Ουκρανία και ήταν εκεί όπου φέρεται να καταστράφηκε μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών χθες Τετάρτη, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα θα παράσχει στην Ουκρανία άλλα τέσσερα HIMARS, για να φτάσει το σύνολο σε 16. Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, Μάρκ Μίλεϊ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταστρέψουν κανένα από τα αμερικανικά συστήματα στην Ουκρανία.

περισσότερα εδώ