Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

“Θερίζουν” οι Ουκρανοί με τα αμερικανικά HIRMAS: Νεκροί 12 Ρώσοι αξιωματικοί * Έξαλλο το κάθαρμα γιατί οι S-400 δεν κάνουν τίποτα…

 


Δώδεκα Ρώσοι αξιωματικοί πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν σε μία μόνο επίθεση με ρουκέτες, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προκαλούν τιμωρητικές επιθέσεις, βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές,  με εκτοξευτές HIMARS που προμηθεύτηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη επίθεση είχε στόχο ένα διοικητήριο στο αεροδρόμιο Chornobaivka, κοντά στην κατεχόμενη νότια πόλη της Χερσώνας, και λέγεται ότι σκότωσε τουλάχιστον έναν στρατηγό και έναν συνταγματάρχη.

Όπως και άλλες πρόσφατες επιτυχημένες επιθέσεις του είδους, θεωρείται ότι πραγματοποιήθηκε με χρήση αμερικανικών εκτοξευτήρων ρουκετών HIMARS.

Το βίντεο δείχνει ότι μια  στοκ πυρομαχικών της βάσης να εκρήγνυται, την ώρα που τα ρωσικά κανάλια στο Telegram αναφέρουν ότι ο Πούτιν είναι εξοργισμένος με την αδυναμία των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 να προστατεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις του. 

Η νέα αυτή καταστροφική επίθεση έρχεται καθώς η Ουκρανία προετοιμάζει τον στρατό της για μια μεγάλη επίθεση γύρω από τη Χερσώνα, με στόχο να ανακαταλάβει εδάφη που έθεσε υπό τον έλεγχό της η Ρωσία στις αρχές της εισβολής.

περισσότερα εδώ