Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Sky Sabre: Το βρετανικό σύστημα αεράμυνας εγκαταστάθηκε στην Πολωνία – «Ασφάλεια απέναντι στη Ρωσία»

 


Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλαζάκ επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη ότι το βρετανικό σύστημα αεράμυνας Sky Sabre έχει ήδη φτάσει στην Πολωνία.

«Το βρετανικό σύστημα αεράμυνας Sky Sabre βρίσκεται ήδη στη χώρα μας για να εγγυηθεί την ασφάλεια του πολωνικού εναέριου χώρου», δήλωσε ο Μπλαζάκ.

Η Βρετανία έχει αναπτύξει ένα Sky Sabre στην Πολωνία και 100 άτομα προσωπικό ως απάντηση στο αίτημα της πολωνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον βρετανικό στρατό, έχοντας φτάσει στην Πολωνία πριν από αρκετές εβδομάδες, η 11η Βασιλική Πυροβολαρχία, με την ονομασία «Σφίγγα», «ακονίζει» τις ικανότητές του και προετοιμάζεται να βοηθήσει στην προστασία του πολωνικού εναέριου χώρου από οποιαδήποτε περαιτέρω επίθεση της Ρωσίας.

Το βρετανικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την εταιρεία MBDA έχει πρωτοφανή ταχύτητα, ακρίβεια, απόδοση και απόκτηση στόχων, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την αεράμυνα της Πολωνίας. Περιλαμβάνει τον πύραυλο Sky Sabre μαζί με ένα ευέλικτο πύραυλο Giraffe, ραντάρ παρακολούθησης πολλαπλών ακτίνων και εξοπλισμό διοίκησης και ελέγχου της Rafael.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι θα στείλει το πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία κατά πάσα πιθανότητα ως μέσο αποτροπής μιας οποιασδήποτε ρωσικής προκλητικής ενέργειας, ωστόσο μπορεί εμμέσως να υποστηρίξει την άμυνα των ουκρανικών δυνάμεων.

πηγή