Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ρωσία: Κατέρριψε δικό της μαχητικό Su-34

 


Ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34, αξίας 36 εκατομμυρίων δολαρίων, φέρεται να καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της Ρωσίας πάνω από την περιοχή του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος φέρεται να καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη Αλτσέφσκ, μία από τις περιοχές όπου επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή ο πόλεμος. Το Αλτσέφσκ βρίσκεται επί του παρόντος υπό την κατοχή των αυτονομιστικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

Τα βίντεο και οι εικόνες που κοινοποίησε η Στρατηγική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Telegram φαίνεται να δείχνουν τα συντρίμμια ενός ρωσικού μαχητικού-βομβαρδιστικού Su-34. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος από τη ρωσική αεράμυνα.

«Ρώσοι εισβολείς εξαπέλυσαν την αεράμυνάς τους και κατέρριψαν το δικό τους αεροπλάνο, το οποίο πετούσε στον ουρανό πάνω από το Αλτσέφσκ», ανέφερε το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dialog.ua, σημειώνοντας ότι το περιστατικό πιθανότατα έλαβε χώρα χθες Κυριακή, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν στοχευμένη επίθεση σε ρωσικές στρατιωτικές αποθήκες στην κατεχόμενη πόλη.

Σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ενεργοποίησαν την αεράμυνά τους για να σταματήσουν επίθεση από ουκρανικά HIMARS. Κατά την διάρκεια της επίθεσης, πιθανόν η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα «μπέρδεψε» το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος για ουκρανικά πυρά.

περισσότερα εδώ