Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας ξεκινάει από την Κριμαία

 


Ένα επιτυχημένο χτύπημα εναντίον στρατιωτικού στόχου ειδικά στη χερσόνησο της Κριμαίας, θα ήταν βαθιά ντροπιαστικό για τον Πούτιν

Οι εκρήξεις που συγκλόνισαν τη ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία σηματοδοτούν την έναρξη της αντεπίθεσης της Ουκρανίας στο νότο και την είσοδο σε μία νέα φάση του πολέμου που θα μπορούσε να επηρεάσει την τελική έκβαση του. Αυτά δηλώνουν μιλώντας στο Politico Ουκρανοί αξιωματούχοι, υπογραμμίζοντας ότι η αντεπίθεση ξεκινά με πάταγο, από την χερσόνησο της Κριμαίας, με φόντο τις εκρήξεις της Τρίτης .

Έστω και αν η Μόσχα επιχείρησε να υποβαθμίσει τις εκρήξεις, υποστηρίζοντας ότι προκλήθηκαν από πυρομαχικά που εξερράγησαν κατά λάθος στο αεροδρόμιο στο οποίο είχαν σταθμεύσει σύμφωνα με τις εικόνες από δορυφόρο που μεταδόθηκαν πολλά στρατιωτικά αεροσκάφη, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για περισσότερα από 20.

Ο πόλεμος άρχισε από την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την απελευθέρωση της

Επισήμως το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανέλαβε την ευθύνη, για την επίθεση ωστόσο έσπευσε να ειρωνευτεί τους Ρώσους σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να καπνίζουν κοντά σε εκρηκτικά. Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την πλευρά του επέλεξε να είναι πιο σαφής και επιθετικός λέγοντας ότι ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και εναντίον ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης ξεκίνησε από την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει στην Κριμαία με την απελευθέρωση της», για να συμπληρώσει δηλώνοντας την πεποίθηση του ότι «θα επιστρέψουμε στην ουκρανική Κριμαία».

περισσότερα εδώ