Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Προχωρά η ουκρανική αντεπίθεση: Σφοδρές μάχες και μέσα στη Χερσώνα


Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και του ρωσικού στρατού μαίνονται σχεδόν στο σύνολο της κατεχόμενης από τη Ρωσία περιφέρειας της Χερσώνας, όπου ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε χθες την αντεπίθεσή του, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

Παράλληλα, τοπικά μέσα αναφέρουν σφοδρές ανταλλαγές πυρών ακόμη και μέσα στην πόλη της Χερσώνας όπου, όπως έγινε γνωστό σήμερα, σκοτώθηκε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που συνεργάστηκε με τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής.

Το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Most ανέφερε πυροβολισμούς στους δρόμους των γειτονιών Pivnichnyi και Tavriiskyi στο κέντρο της Χερσώνας.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν επίσης έξω από κτίριο φυλακών στο νότιο τμήμα της πόλης, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

«Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονταν όλη την ημέρα (χθες Δευτέρα) και όλη τη νύκτα στην περιοχή της Χερσώνας. Βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σχεδόν στο σύνολο του εδάφους της περιφέρειας», επεσήμανε η ουκρανική προεδρία στην πρωινή της ενημέρωση.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επίθεσή τους προς διάφορες κατευθύνσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της  η Ουκρανική προεδρία, τονίζοντας ότι έχουν καταστραφεί «ένας αριθμός αποθηκών πυρομαχικών» και «όλες οι μεγάλες γέφυρες» που επιτρέπουν τα οχήματα να διασχίζουν τον ποταμό Δνείπερο.

Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επίσης μαύρους καπνούς  πάνω από τα περίχωρα της Χερσώνας, προφανώς από μεγάλες εκρήξεις.

περισσότερα εδώ