Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Χερσώνα: Η ουκρανική αντεπίθεση σημειώνει προόδους σε τρεις τομείς

 


Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέγραψαν “επιτυχίες” σε τρεις περιοχές της κατεχόμενης από τους Ρώσους περιφέρειας της Χερσώνας, δήλωσε σήμερα Ουκρανός περιφερειακός αξιωματούχος, δύο ημέρες αφότου το Κϊεβο ανακοίνωσε την έναρξη μιας αντεπίθεσης για την ανακατάληψη εδάφους.

Ο Γιούριι Σομπολέφσκιι, αναπληρωτής επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Χερσώνας, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση πως ουκρανικά στρατεύματα κατήγαγαν επιτυχίες στους τομείς Χερσώνα, Μπερισλάβ και Καχόφκα, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

“Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας… Τώρα δεν είναι η ώρα να μιλάμε για συγκεκριμένες επιτυχίες των παιδιών μας”, είπε, απηχώντας την επιμονή του ουκρανικού στρατού για σχεδόν πλήρη πληροφοριακή συσκότιση για την επίθεση.

Ο Σομπολέφκσιι κάλεσε τους Ουκρανούς να υποστηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις τους με “οτιδήποτε μπορούν” καθώς η επίθεση χρησιμοποιεί μεγάλη ποσότητα πόρων. “Αυτή τη στιγμή, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυρομαχικά χρησιμοποιούνται εκεί σαν αναλώσιμο υλικό”, είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ