Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Το νούμερο ένα κάθαρμα του κόσμου κήρυξε επιστράτευση και απειλεί με πυρηνικά...

 


Οι απειλές του Πούτιν πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά, λέει το Λονδίνο

Η σημερινή ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστά μια ανησυχητική κλιμάκωση και οι απειλές που διατύπωσε σ' αυτή πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά, δήλωσε στο Sky News η βρετανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Τζίλιαν Κίγκαν.

περισσότερα εδώ


Πούτιν: Ανακοίνωσε μερική επιστράτευση - «Δεν μπλοφάρω για τα πυρηνικά»

Μερική επιστράτευση στη Ρωσία ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Πούτιν στο διάγγελμά του που αναμενόταν από το βράδυ της Τρίτης. Επιχειρώντας να εξηγήσει το σκεπτικό της ανακοίνωσής του, ανέφερε ότι «ο στρατός μάχεται κατά των επιχειρήσεων της Δύσης σε ένα μέτωπο έκτασης μεγαλύτερης των 1.000 χλμ. στην Ουκρανία», απείλησε, δε, για άλλη μια φορά με χρήση πυρηνικών όπλων λέγοντας «δεν μπλοφάρω!».

περισσότερα εδώ

Τεράστια η ήττα του Πούτιν: Αναγκάστηκε να κηρύξει μερική επιστράτευση στη Ρωσία – Νέες πυρηνικές απειλές

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Πούτιν, αναγκάστηκε ουσιαστικά να αποδεχθεί την ήττα του στην Ουκρανία και ανακοίνωσε ότι κήρυξε μερική επιστράστευση.

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία TASS και Reuters η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες μετά την αναβολή του διαγγέλματος του Ρώσου προέδρου υπό την πίεση της αποτυχίας της στρατιωτικής επιχείρησης των Ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και την ανακοίνωση για δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε σήμερα την πρώτη επιστράτευση στη χώρα του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας τη Δύση ότι, αν συνεχίσει τον “πυρηνικό εκβιασμό” της, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της.

περισσότερα εδώ