Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανία: Καταστράφηκε ρωσική στρατιωτική βάση στη Μελιτόπολη – Εκρήξεις στο αεροδρόμιο

 


Μια ακόμα ρωσική στρατιωτική βάση καταστράφηκε κοντά στην πόλη της Μελιτόπολης στην περιφέρεια Ζαπορίζια στην Ουκρανία, τη νύχτα της 16ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε στο Telegram ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης, Ιβάν Φεντόροβ.

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, στις 04:00 ο εχθρός, βρισκόταν μείον μία στρατιωτική βάση κοντά στις εκβολές του ποταμού Molochny. Ο καπνός είναι τόσο δυνατός που φαίνεται ακόμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, χθες 16 Σεπτεμβρίου, μια ισχυρή έκρηξη ξέσπασε σε αεροδρόμιο στην ουκρανική πόλη Μελιτόπολη, την οποία κατέχουν προσωρινά οι Ρώσοι. Οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούν την Ουκρανία για την έκρηξη, όμως οι δυνάμεις του Κιέβου δεν έχουν αναλάβει ακόμα την ευθύνη.

Οι Ουκρανοί φαίνεται πως έχουν βάλει «στόχο» τις ρωσικές βάσεις στην κατεχόμενη Μελιτόπολη, καθώς στα τέλη Αυγούστου ο στρατός στην Ουκρανία κατέστρεψε μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές στρατιωτικές βάσεις της πόλης, η οποία είχε εγκατασταθεί στο έδαφος του εργοστασίου μη σιδηρούχων μετάλλων Avtokolorlyt.

Μία από τις ρωσικές αεροπορικές βάσεις έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από σφοδρά χτυπήματα των ουκρανικών δυνάμεων τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή