Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Η Μόσχα αγοράζει πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα

 


Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τις οποίες δημοσιεύουν οι New York Times, η Ρωσία προχωρά στην αγορά εκατομμυρίων βλημάτων πυροβολικού αλλά και και ρουκετών από τη Βόρεια Κορέα.

Η εξέλιξη αυτή – εφ’όσον βεβαίως επιβεβαιωθεί – δείχνει ότι η Μόσχα μετά από έξι μήνες σκληρών μαχών στην Ουκρανία έχει ανάγκη από νέους προμηθευτές, οι οποίοι θα της επιτρέψουν να ανεφοδιάσει άμεσα τις μονάδες της στο μέτωπο.

Η Μόσχα εξάλλου έχει στραφεί πρόσφατα και στο Ιράν για την προμήθεια UAV ενώ προς το παρόν ο άλλος μεγάλος σύμμαχός της, η Κίνα, δεν φαίνεται διατεθειμένη να διαρρήξει τους δεσμούς της με τη Δύση, παρέχοντας όπλα και πυρομαχικά στη Ρωσία.

Σε αυτό φαίνεται να έχουν συμβάλλει αποφασιστικά οι προειδοποιήσεις της αμερικανίδας υπουργού Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο η οποία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι εάν η Semiconductor Manufacturing International Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ υπολογιστών στην Κίνα ή άλλες εταιρείες παραβιάσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κλείσουν ουσιαστικά αυτές τις επιχειρήσεις, διακόπτοντας την πρόσβασή τους στην αμερικανική τεχνολογία που χρειάζονται κάνουν ημιαγωγούς.

περισσότερα εδώ