Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

«Κλειδωμένο» από τον Στόλο όλο το Αρχιπέλαγος

 


Σε μία από τις δυσκολότερες φάσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει πλέον η χώρα μας, με την κατάσταση όχι απλά να μην αποκλιμακώνεται, αλλά να μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι.

Με τις προσπάθειες συνεννόησης να έχουν πέσει στο κενό και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες να έχουν αποτύχει πλήρως, όλα δείχνουν πως το μόνο που απομένει στο τουρκικό καθεστώς είναι να κάνει την επόμενή του κίνηση και να κλιμακώσει την ένταση και επί του πεδίου. Έμπειροι στρατιωτικοί και διπλωματικοί αναλυτές επισημαίνουν πως, είναι θέμα χρόνου η Τουρκία να επιχειρήσει το… απονενοημένο διάβημα στο Αιγαίο, τον Έβρο ή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί απονενοημένο; Γιατί η Ελλάδα δεν είναι Συρία, δεν είναι Αρμενία, δεν είναι Ιράκ. Είναι πανίσχυρη στρατιωτικά, πανέτοιμη επιχειρησιακά και αποφασισμένη να απαντήσει σε κάθε επιθετική ενέργεια. Ο Ταγίπ Ερντογάν και το τουρκικό καθεστώς γνωρίζουν καλά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, γι’ αυτό και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν κάθε πιθανή και… απίθανη ευκαιρία για να βάλουν «φωτιά». Άλλωστε η ένταση είναι στα ανώτατα επίπεδα και αρκεί μια σπίθα για να πυρπολήσει την ειρήνη

περισσότερα εδώ