Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Απειλεί ξανά την Ελλάδα ο Ερντογάν: «Ξαφνικά θα πάμε ένα βράδυ...»

 


Στήριξε τους ρωσικούς εκβιασμούς με το φυσικό αέριο λέγοντας ότι «η Ευρώπη θερίζει ό,τι σπέρνει»...

Επανέρχεται στην εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος Ερντογάν.

Από το αερόδρομιο, όπου βρέθηκε ξεκινώντας περιοδεία στα Βαλκάνια, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές του κατά της Ελλάδας: «Ξαφνικά μπορούμε να πάμε ένα βράδυ...» είπε ξανά. 

Πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα για τον πρώτο σταθμό του ταξιδιού του, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο Ερντογάν επανήλθε στους ισχυρισμούς περί κλειδώματος τουρκικών μαχητικών από τους S300 εκτοξεύοντας απειλές: «Το υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να συζητά αυτό το θέμα τόσο με τoν ΓΓ του ΝΑΤΟ όσο και με άλλους εκπροσώπους. Η Ελλάδα το γνωρίζει αυτό. Κι επειδή το γνωρίζουν συμμαζεύονται.

Οι ομιλίες που έκανα τις τελευταίες εβδομάδες ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση και θα τις έχετε δει. Το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα σκεφτεί καλύτερα για να αποφασίσει τι είδους σχέσεις θα έχει με την Τουρκία. Σε διαφορετική περίπτωση, το έχω πει και το ξαναλέω, ξαφνικά μπορούμε να πάμε ένα βράδυ...».


Παράλληλα, προχώρησε σε δηλώσεις στήριξης της Ρωσίας για τους εκβιασμούς με το φυσικό αέριο λέγοντας: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το φυσικό αέριο. Η Ευρώπη θερίζει ό,τι σπέρνει. Η στάση και οι κυρώσεις της Ευρώπης εναντίον του κ. Πούτιν έφεραν αναπόφευκτα τον Πούτιν στο σημείο να πει 'αν το κάνεις αυτό, θα το κάνω έτσι'. Νομίζω ότι η Ευρώπη θα περάσει αυτόν τον χειμώνα με σοβαρά προβλήματα, εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».

πηγή