Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Σε πανικό οι εισβολείς του Πούτιν: “Σουρωτήρι” οι θέσεις τους στη Χερσώνα * Και αιφνίδια ξεκίνησε αντεπίθεση των Ουκρανών και στο Χάρκοβο

 


Οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής βρίσκονται σε πανικό στην περιφέρεια της Χερσώνας τις τελευταίες ημέρες,  ενώ σήμερα οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια αναπάντεχνη αντεπίθεση και στο Χάρκοβο, αναγκάζοντας τους Ρώσους σε νέα εκτεταμένα μέτωπα συγκρούσεων.

Έχοντας πλήξει υποδομές και αποθήκες πυρομαχικών πίσω απ’ τις γραμμές των εισβολέων, οι Ουκρανοί δοκιμάζουν τώρα ταυτόχρονες επιθέσεις που θα δείξουν την πραγματική ικανότητα των Ρώσων σε ένα πολεμικό μέτωπο μήκους 500 χλμ.

«Υπάρχει πανικός στην πόλη Χερσώνα  εδώ και αρκετές ημέρες», δήλωσε ο τοπικός πολιτικός επιστήμονας Volodymyr Molchanov στο Radio NV σήμερα.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί (Οι Ρώσοι) συνειδητοποιούν ότι οι θέσεις τους είναι γνωστές,  η Χερσών μπορεί να χτυπηθεί ακόμα και με πυροβόλα – βρίσκονται εντός εμβέλειας. Αυτοί (οι Ρώσοι) άφησαν τις μόνιμες βάσεις τους όπου είχαν εγκατασταθεί . Και τώρα μετακινούνται από μέρος σε μέρος, αλλάζοντας τοποθεσίες. Επειδή όμως είναι πολλοί, κάπου πρέπει να σταματήσουν ούτως ή άλλως. Δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν απ’ τον θάνατο που έρχεται απ’ τον ουρανό” είπε.

Ο Μολτσάνοφ μίλησε και για την τακτική των Ρώσων.

«Γενικά, δεν χρησιμοποιούν καμία στρατιωτική μονάδα (επίπεδο ταξιαρχίας και άνω) σε ένα μέτωπο», είπε. «Όλα είναι διάσπαρτα και ανακατεμένα. Επομένως, προσπαθούν να κάνουν χαοτικούς ελιγμούς με αυτές τις εφεδρείες, αλλά θα αποτύχουν να το κάνουν τώρα».

περισσότερα εδώ