Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Βόρεια Κορέα: Αεροσκάφη πραγματοποίησαν προκλητικές βολές – «Σηκώθηκαν» για αναχαίτιση 30 μαχητικά της ROKAF

 


Η Βόρεια Κορέα ανέπτυξε οκτώ μαχητικά αεροσκάφη και τέσσερα βομβαρδιστικά πριν λίγες ώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν βολές κατά επίγειων στόχων, ωστόσο παραβίασαν την «ειδική γραμμή επιτήρησης» σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα ενημέρωσης από τη Νότια Κορέα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός (scramble) και να δοθεί εντολή για άμεση απογείωση και αναχαίτιση των βορειοκορεατικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που γνωστοποίησαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας, η ROKAF (η Πολεμική Αεροπορία της χώρας) έστειλε περίπου 30 μαχητικά αεροσκάφη για την αναχαίτιση των εχθρικών αεροπορικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων τα πανίσχυρα μαχητικά αεροπορικής κυριαρχίας τύπου F-15K «Slam Eagle», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για την εμπλοκή που ακολούθησε.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας από την Βόρεια Κορέα, ή ανατολική θάλασσα, δύο ημέρες έπειτα από παρόμοια δοκιμή, κατά την οποία πύραυλος πέρασε πάνω από τομείς της Ιαπωνίας, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείου εθνικής άμυνας στη Σεούλ. Η εκτόξευση έγινε ακριβώς την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που έγινε προχθές Τρίτη.

πηγή