Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

«Κάτι μεγάλο» μαγειρεύει ο Πούτιν τις επόμενες 48-72 ώρες: Αντιμέτωπος με ταπεινωτική ήττα και στη Χερσώνα

 


Από το hellasjournal.com

Παρά τον βρώμικο πόλεμο του Πούτιν που χτυπά πλέον υποδομές ηλεκτρισμού και υδροδότησης με σκοπό να βυθίσει στο σκοτάδι και το ψύχος τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το φάσμα της ήττας στο πεδίο των μαχών.

Τελευταία εξέλιξη, το απόγευμα της Τρίτης, το σχέδιο εκκένωσης της Χερσώνας από τμήμα του πληθυσμού της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόσφατα διορισμένος από τους Ρώσους, διοικητής της περιοχής, Βλάντιμιρ Σάλντο.

Ο Σάλντο έκανε λόγο για «οργανωμένη απομάκρυνση» πολιτών η οποία θα γίνει από τη δυτική όχθη του Δνείπερου.

Ο διορισμένος αρχηγός της Χερσώνας δήλωσε ότι ορισμένοι άμαχοι θα εκκενωθούν, επικαλούμενος, όπως είπε, τον κίνδυνο επίθεσης από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Στη βιντεοσκοπημένη δήλωσή, ο Σάλντο είπε ακόμη ότι οι άνθρωποι σε τέσσερις πόλεις θα απομακρυνθούν από τον ποταμό, δεδομένου του κινδύνου ο ουκρανικός βομβαρδισμός να καταστρέψει ένα κοντινό φράγμα.

Τι σημαίνει η εκκένωση της Χερσώνας

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι, σχολιάζει το Sky News, τα σημάδια δείχνουν όλο και περισσότερο μια ρωσική απόσυρση από την πόλη.

«Αυτή θα ήταν μια σημαντική νίκη για την Ουκρανία. Η Ρωσία κατέλαβε την πόλη Χερσώνα σε μεγάλο βαθμό χωρίς αντίπαλο στις πρώτες μέρες της εισβολής, και παραμένει η μόνη μεγάλη πόλη της Ουκρανίας που οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταλάβει άθικτη.

Το να την χάσει τώρα θα ήταν η τελευταία σε μια σειρά από όλο και πιο ταπεινωτικές ήττες για τον Βλαντιμίρ Πούτιν»,σημειώνει το βρετανικό δίκτυο που φιλοξενεί επίσης τις εκτιμήσεις του καθηγητή Michael Clarke.

Κάτι μεγάλο βρίσκεται σε εξέλιξη

O Κλαρκ πρώην γενικός διευθυτής του βρετανικού Royal United Services Institute (RUSI) θεωρεί ότι το blackout σημαίνει ότι κάτι μεγάλο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο σημείωσε: «Το κάνουν πάντα προτού προχωρήσουν σε μία μεγάλη επιθετική ενέργεια. Εκτιμώ ότι μέσα στις επόμενες 48 έως 72 ώρες θα καταλάβουμε τι συμβαίνει. 

περισσότερα εδώ