Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Εντοπίστηκαν ρωσικά χρήματα σε δυο ελληνικά κόμματα - Τι δείχνουν οι έρευνες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών




Οι Αρχές έχουν εντοπίσει περίεργο χρήμα σε «κινήσεις» που έχουν γίνει κυρίως από συγγενικά πρόσωπα αρχηγού που ηγείται του ενός εκ των δύο κομμάτων. 

Προ ημερών αποκαλύφθηκε ότι ο Πούτιν έχει διοχετεύσει κρυφά τουλάχιστον 300 εκατ. δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα.

Μάλιστα, η σχετική αποκάλυψη έγινε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και βασίζεται σε στοιχεία από έρευνα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Ρώσος πρόεδρος από το 2014 φέρεται να έχει μεταφέρει πάνω από 300 εκατ. δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς, σε περισσότερες από 20 χώρες, προκειμένου να διατηρήσει την επιρροή της Μόσχας στο εξωτερικό.

Από την έρευνα των Αρχών έχει προκύψει ότι δύο πολιτικά κόμματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει περίεργο χρήμα σε «κινήσεις» που έχουν γίνει κυρίως από συγγενικά πρόσωπα αρχηγού που ηγείται του ενός εκ των δύο κομμάτων.

Με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει (σχεδόν) όλα τα στοιχεία στις κατά τόπους κυβερνήσεις, μένουν τα τυπικά για την άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια. Και τότε θα καταλάβει ο κόσμος πόσο πληρώθηκε ο λαϊκισμός και ο (δήθεν) αντιμνημονιακός αγώνας.