Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

“Θερισμός” Τσετσένων του “πολέμαρχου” Καντίροφ στην Χερσώνα

 


Στην κατεχόμενη από τον ρωσικό στρατό ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, πάνω από 100 Τσετσένοι πολεμιστές χτυπήθηκαν από το ουκρανικό πυροβολικό, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στο Κίεβο και άλλες πηγές. «Πλήγματα ακριβείας του Πυροβολικού (…) κατέστρεψαν 30 μέλη των δυνάμεων κατοχής στην τοποθεσία Κάτζιρι, στην περιφέρεια της Χερσώνας, και παγίδευσαν πάνω από 100 στρατιώτες του εχθρού κάτω από τα συντρίμμια», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο χθες.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, επλήγησαν στρατιώτες που ανέπτυξε στη Χερσώνα ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, ωστόσο το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει ότι οι πληροφορίες τους δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο. Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής στη Χερσώνα, ο Σερχίι Χλαν, δήλωσε πως μονάδα Τσετσένων στάθμευε σε σχολείο χωριού στην άλλη όχθη του ποταμού μετά την απόσυρσή τους από τη Χερσώνα και το πέρασμα του Δνείπερου.

Αποκάλυψαν μόνοι τους πού βρίσκονταν αναρτώντας φωτογραφίες τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, πρόσθεσε. Μίλησε για 40 νεκρούς και 60 παγιδευμένους. Πηγές προσκείμενες στην τσετσενική αντιπολίτευση έκαναν λόγο για περίπου 100 νεκρούς. Ο κ. Καντίροφ δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές. Ωστόσο, χθες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον «αδύναμο» τρόπο που αντιδρά η Ρωσία στα ουκρανικά πλήγματα.

πηγή