Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Πούτιν: Αποφασίζει για πυρηνικά μέσα από καταφύγιο -Ποιοι αξιωματούχοι έχουν εξασφαλίσει «θέση στην επιβίωση»

 


Πηγές από το Κρεμλίνο ισχυρίζονται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να λάβει αποφάσεις σχετικά με την έναρξη τακτικής πυρηνικής επίθεσης, την ώρα που βρίσκεται κρυμμένος σε καταφύγιο έξω από τη Μόσχα.

Τη Δευτέρα διέρρευσαν πληροφορίες ότι το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τα μέλη του για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τον Βλαντίμιρ Πούτιν στα σύνορα της Ουκρανίας, σε μια κλιμάκωση που θα προκαλούσε τρόμο στη Δύση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η προειδοποίηση αυτή έρχεται καθώς ο Πούτιν φέρεται να προετοιμάζεται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την έναρξη τακτικής πυρηνικής επίθεσης, την ώρα που ο ίδιος έχει καταφύγει σε καταφύγιο πολύ μακριά έξω από τη Μόσχα.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, ο Ρώσος πρόεδρος -ο οποίος την Παρασκευή θα γίνει 70 ετών- έχει προειδοποιήσει τα πιο στενά μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων και τη 40χρονη Αλίνα Καμπάεβα, για την πιθανότητα ταχείας εκκένωσης.

Σύμφωνα με το κανάλι του Telegram, General SVR, ο ίδιος θεωρεί ότι το καταφύγιο στο οποίο βρίσκεται είναι ασφαλές από δυτικές επιθέσεις και κορυφαίοι αξιωματούχοι του μηχανισμού ασφαλείας και της κυβέρνησής του θα μεταφερθούν στη μυστική τοποθεσία, σε περίπτωση ανάγκης.

περισσότερα εδώ