Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Τι ομολόγησε στην Πράγα ο Ερντογάν; Μα ότι εκεί που σταματά ο διάλογος και η διπλωματία ομιλούν τα όπλα… Αυτό ήταν το μήνυμα του!

 


Από το hellasjournal.com

Είπε τα δικά του πάλι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας. Αυτή τη φορά στην Πράγα, όπου του έδωσαν θέση στο τραπέζι οι Ευρωπαίοι. Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία. Απείλησε και τη Δύση ότι «θα έρθει ένα βράδυ». Μόνο που θα αντιμετωπίσει οργή και ισχύ αυτή τη φορά.

Η Ελλάδα είναι δυνατή στρατιωτικά σε σημείο που δεν υπήρξε ποτέ. Το γνωρίζει και ο ίδιος αλλά και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Και θα απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση διότι είναι υποχρεωμένη. Η πολιτική του κατευνασμού απέτυχε οικτρα. Προσπάθησε η επίσημη Αθήνα από το καλοκαίρι του 2020, όταν η Τουρκία περικύκλωσε το Καστελόριζο. Αλλά συνάντησε τοίχο…

Πρέπει να μελετηθεί από βαθείς γνώστες των ελληνοτουρκικών σχέσεων η ομιλία του (ΕΥΡΕΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΔΩ). Διότι περιέχει αποκαλύψεις. Με πρώτη και χειρότερη ότι τερματίζει κάθε διάλογο με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να συζητήσουμε είναι το μήνυμα. Που σημαίνει ότι εκεί που σταματά ο διάλογος και η διπλωματία ομιλούν τα όπλα.

Συνέχεια εδώ