Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Τουρκία: Μην ξεχνάτε το κολύμπι, λέει ο Ακάρ – «Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες»

 



Ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις ενώ μιλούσε στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες δεν πρέπει «να ξεχνάνε το κολύμπι». Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με ψέματα και προκλήσεις. «Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», σημείωσε ο Ακάρ.

«Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική», σημείωσε ο Ακάρ. «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό, τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (σ.σ. από τους Έλληνες), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο».

Περισσότερα εδώ