Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Υπερόπλο BMP-1: Το “μεγάλο κανόνι των 75 χλστ.”, τα Marder και το… “άχρηστο” 50άρι

 


«Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει καμιά διαφορά αν το εκρηκτικό βλήμα των 75 χιλ. και βεληνεκές 4500 μ. των ΒΜΡ1 αντικατασταθεί με βολίδα των 12,7 χιλ., δηλαδή την κοινή σφαίρα, με βεληνεκές 1100 μέτρα. Επίσης, τα που «είχαν προβλήματα συντήρησης στα νησιά» κατά το Υπουργείο, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επισκευαστούν άμεσα και να καταστούν πλήρως επιχειρησιακά προκειμένου να αποσταλούν στην Ουκρανία…».

Τα παραπάνω σοφά αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αύριο θα μπορούσε να είναι και πάλι κυβέρνηση. Κάποιος ειδήμων εκ των αξίων συνεργατών υποθέτουμε βοήθησε στην σύνταξη της εν λόγω ανακοίνωσης. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί τόση σοφία συσσωρευμένη σε τόσο λίγες λέξεις. Πραγματικά η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΒMP-1 δεν έχει λογική εξήγηση πέραν της αντιπολίτευσης με κάθε μέσο, τρόπο και σκοπό.

Βέβαια ενθυμούμεθα τηλεοπτικές εκπομπές να αναφέρουν ακριβώς τα ίδια πριν κάμποσες εβδομάδες. Μάλιστα και εκεί μιλούσαν για πυροβόλο των 75 χλστ. αν δεν μας απατά, λόγω ηλικίας, η μνήμη μας.  Χονδρικά, βάση της επιχειρηματολογίας ήταν, ότι στο BMP-1 κρέμεται η άμυνα των νησιών και χωρίς αυτά είμαστε να μας κλαίνε οι σαρδέλες του Αιγαίου! Ρε παιδιά, πολύ δεν τράβηξε το αστείο αυτό;

συνέχεια εδώ