Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ: Επίδειξη ισχύος για τον «εθνικό πύραυλο» Tayfun με απειλές για την Ελλάδα

 


Νέες προκλήσεις και απειλές σε βάρος της Ελλάδας εκτοξεύονται από την Τουρκία, αυτή την φορά με αφορμή την δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun.

Τούρκοι αναλυτές, παίρνοντας τη σκυτάλη των προκλήσεων από την πολιτική ηγεσία της χώρας, σχολίαζαν ότι «με τον Tayfun τώρα μπορούμε να πλήξουμε και την Αθήνα και όλη την Ελλάδα».

Οι ίδιοι σχολίαζαν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ότι «μέχρι τώρα μπορούσαμε να πλήξουμε στόχους στα ελληνικά νησιά».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ ανέφερε στο CNN Turk: «Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη εμβέλεια σε πυραυλικό σύστημα, το οποίο διαθέτουμε ήταν το Bora. Aυτό το σύστημα έχει εμβέλεια τουλάχιστον 280 χιλιομέτρων. Κι όταν συζητούσαμε τα νησιά, τότε έθεταν το ζήτημα Bora, διότι η χώρα μας σε επίπεδο τεκτικής   αυτό είχε. Η Τουρκία δεν είχε στην διάθεση της κάποιο βαλλιστικό πύραυλο. Σήμερα μιλάμε για την εμβέλεια ενός βαλλιστικού πυραύλου. Εμείς δεν μιλάμε πια για εμβέλεια 561 χιλιομέτρων, λέμε πως πλήξαμε στόχο στα 561 χιλιόμετρα. Ίσως έχει και μεγαλύτερη εμβέλεια.

Ο δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβιτζόγλου ανέφερε: «Εγώ το υπολόγισα. Η απόσταση Σμύρνης - Aθήνας είναι 411 χιλιόμετρα».

Και ο Γιαράρ πρόσθεσε: «Όλο μας έλεγαν πως θα πλήξουν τις γέφυρες μας στην Κωνσταντινούπολη, θα πλήξουν όλη την Κωνσταντινούπολη. Θα παρακαλέσω να μετρήσετε και την απόσταση Κωνσταντινούπολης - Aθήνας».

περισσότερα εδώ

Βαλλιστική απειλή αναβαθμισμένη στα 500+ χλμ. και ΔΕΝ απασχολεί; 


Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου TAYFUN, που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρία Roketsan με εθνικούς πόρους, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα. Πρόκειται για έναν τομέα της απειλής που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στον οποίον δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή, αν κρίνει κανείς από τις ελληνικές εξοπλιστικές προτεραιότητες αλλά και άλλες ενδείξεις…

Συνέχεια εδώ