Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Η Πολωνία φτιάχνει φράχτη 209 χλμ - Φόβοι ότι η Ρωσία θα «ενορχηστρώσει εισβολή μεταναστών»


Η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (2/11) την κατασκευή ενός φράχτη 209 χιλιομέτρων με συρματόπλεγμα κατά μήκος των συνόρων με το Καλίνινγκραντ για την αποτροπή παράνομων διελεύσεων μεταναστών.

Ο υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak ανακοίνωσε την απόφαση αυτή εν μέσω ανησυχιών στη Βαρσοβία ότι η Ρωσία σχεδιάζει να οργανώσει μια εισροή μεταναστών.

«Το αεροδρόμιο του Καλίνινγκραντ δέχεται πλέον πτήσεις από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αποφάσισα να αναλάβω δράση για να ενισχύσω την ασφάλεια των πολωνικών συνόρων», δήλωσε ο Blaszczak στους δημοσιογράφους.

«Ήδη σήμερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες... για ένα προσωρινό φράγμα κατά μήκος των συνόρων 130 μιλίων, πρόσθεσε. Είπε ότι ο φράχτης από συρματόπλεγμα θα έχει ύψος 2,4 μέτρα και πλάτος 3 μέτρα και θα διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και κάμερες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Πολωνία έχει ήδη κατασκευάσει πέρυσι ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων της με τη σύμμαχο της Ρωσίας Λευκορωσία μετά την εισροή μεταναστών εκεί.Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, πέρασαν ή προσπάθησαν να περάσουν στην Πολωνία από τη Λευκορωσία από το 2021.

περισσότερα εδώ