Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

«Τραβάνε το σκοινί» οι Τούρκοι στο Αιγαίο – 71 οι παραβιάσεις σήμερα

 


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, συνολικά 71 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 5 αεροσκάφη.


Ειδικότερα, δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχε και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Τα μαχητικά δεν ήταν οπλισμένα, ενώ σήμερα δεν σημειώθηκε και καμία εμπλοκή. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 92 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία υπερπτήση από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

πηγή