Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Συνελήφθη Τούρκος δεκανέας που προσπάθησε να περάσει παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα

 


Στη σύλληψη ενός 21χρονου Τούρκου για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα προχώρησε το Λιμενικό  στην Ρόδο με τον συλληφθέντα να υποστηρίζει ότι υπηρετεί ως ειδικευμένος οπλίτης με βαθμό δεκανέα στην Jandarma στην τούρκικη χωροφυλακή.

Ο 21χρονος Τούρκος συνελήφθη όταν το πρωί της 13ης Νοεμβρίου 2022 το λιμενικό ενημερώθηκε από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Καλαβάρδων–Σορωνής. Σκάφος του λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, έσπευσε στην περιοχή και στις 6:30 το πρωί εκείνης της ημέρας εντόπισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, χρώματος πορτοκαλί, το οποίο έφερε μια εξωλέμβια μηχανή, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, με ένα άτομο τουρκικής υπηκοότητας.

Ο 21χρονος Τούρκος στο λιμεναρχείο όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του παραδέχτηκε ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Ντάτσα προς την Ρόδο, τους οποίους αποβίβασε στην παραλία Φανών και επιχείρησε να επιστρέψει με το ταχύπλοο σκάφος του σε τουρκικά παράλια, όμως αυτό χάλασε και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 112.

Εξεταζόμενος ομολόγησε ότι έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και υπηρετεί ως ειδικευμένος οπλίτης με βαθμό δεκανέα στην Jandarma στην τούρκικη χωροφυλακή. Όπως είπε υπηρετεί σε στρατιωτική βάση στο Χάκαρι και ήλθε σκόπιμα στην Ρόδο για να μεταφέρει μετανάστες.

περισσότερα εδώ