Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

«Κάτω το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα»

 


Οργή, χάος, ξύλο, συνθήματα  κατά του  Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του  Σι Τζινπίνγκ

Εικόνες χάους επικρατούν στην Κίνα, με χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνει ενάντια στους αυστηρούς περιορισμούς για την COVID-19. Εικόνες πραγματικά πρωτοφανείς για την Κίνα

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε όλες τις κινεζικές πόλεις και πανεπιστημιουπόλεις, πυροδοτούμενες από την εκτεταμένη οργή για τους αυστηρούς περιορισμούς στο πλαίσιο της πολιτικής των «μηδενικών κρουσμάτων Covid» που για μια ακόμα φορά βιώνει η χώρα μετά από σχεδόν τρία χρόνια επιβολής αυστηρών lockdowns. Την οργή πυροδότησε και μια φονική πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία και η οποία αποδίδεται στα περιοριστικά μέτρα.

Στη Σαγκάη, το πλήθος που άρχισε να συγκεντρώνεται το Σάββατο (26/11) προκειμένου να πραγματοποιήσει ολονυκτία με κεριά για τα θύματα του Ουρούμτσι, σύμφωνα με μάρτυρες, κρατούσε λευκά φύλλα χαρτιού, ως σύμβολο περιφρόνησης κατά της λογοκρισίας του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, μια μεγάλη ομάδα φώναζε «Κάτω το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, κάτω ο [πρόεδρος] Σι Τζινπίνγκ, ελευθερώστε το Ουρούμτσι», άλλοι πάλι φώναζαν «τερματίστε το lockdown», ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών.

περισσότερα εδώ